Сокальська гімназія

:: 25.09.2024

  

УЧНЯМ


25.09.2024

   Що таке ВНО?
    ВНО (внутрішнє незалежне оцінювання) - добровільне внутрішнє оцінювання учасників освітнього процесу в рамках ліцею на основі  моделі зовнішнього незалежного тестування.

   Яка мета даного проєкту?
 Для закладу: забезпечити підвищення якості освітніх послуг.
 Для учня:  проаналізувати свій рівень навчальних досягнень з предмета на даному етапі.
Для вчителів: проєктування  проведення роботи з корекції знань та вмінь учнів у наступному році, подолання освітніх втрат.
    Чому виникла ідея проведення ВНО в ліцеї?
    У час карантину, війни було відмінено державну підсумкову  атестацію (ДПА, так звані екзамени) у 9-х класах, відмінено пробне ЗНО для 11-х класів, тому наші учні не адаптовані до  таких випробувань, як ЗНО чи НМТ. Страх перед іспитом,  невміння організувати свій час, невпевненість у своїх силах заважає успішній здачі тестування після 11 класу.
    Які класи задіяні в проєкті?
-    8 та 10 класи (з одного або кількох предметів: з математики, української мови, англійської мови, біології, історії, географії),
-    експериментально 6 клас (з математики).
   Як оприлюднюються результати ВНО?
   Бали ВНО надсилаються вчителем-предметником індивідуально тільки дитині і є недоступними для однокласників, інших вчителів, громадськості. Не впливає на жодну подальшу оцінку дитини.
    Даний проєкт «Добровільне внутрішнє оцінювання учасників освітнього процесу й упровадження моделі зовнішнього незалежного тестування в рамках ліцею» реалізовується у нашій школі з 2022 року.
     Аналізуючи результати НМТ наших випускників (три роки поспіль у  рейтингу ТОП-200 серед закладів України), з впевненістю можемо сказати -  наш проєкт ефективний та результативний.
 Запрошуємо  учнів 8,10 класів до складання ВНО, підготовка до якого триває впродовж року, тестування – в червні.