Сокальська гімназія

:: 08.02.2023

  

Шкільний літопис :: Новини


08.02.2023

До 195-ї річниці з дня народження Жуля Верна (8.02.23р.)📜

Його називали "всесвітнім мандрівником" , "пророком ", "чарівником "🧙🔮, "винахідником без майстерні". Його "майстернею" стало перо! Він автор 63 пригодницьких романів, об`єднаних у серію "Незвичайні подорожі" , вважається одним із основоположників жанру наукової фантастики🪄. Зі 108 наукових передбачень, втілених у творах Жуля Верна, справдилось 98! Це і гелікоптер 🚁, літак✈️, космічні кораблі🛸 й пілотовані польоти в космос🪐, сучасні швидкісні потяги🚂, підводні човни🛳️, скафандр🧑‍🚀, факс, відеозв`язок, телефон📱, телебачення📺, комп`ютер💻, ажурна вежа в центрі Європи🗼, лазерна зброя тощо.

Його книги📚 буквально зачаровують читачів, особливо юного віку, змушуючи повірити у мрію.

Учні 6-Б класу🧑‍🏫📚 нашої школи, разом з вчителем зарубіжної літератури Іриною Миколаївною, провели гру-конкурс, присвячену 195-тій річниці з дня народження Жуля Верна, знаменитого французького письменника. Змагаючись у різних конкурсах, проявляючи винахідливість, шестикласники створювали цікаву атмосферу✨.

Спробували себе в ролі капітанів, мандруючи сторінками роману "П`ятнадцятирічний капітан". За допомогою гри "Морський бій" більше дізналися про письменника, переконалися, що в його творах можна почерпнути в цікавій та доступній формі знання з різних галузей науки.

Найголовніше, щоб наші ліцеїсти не забували: "Читання - ось найкраще навчання"📚📜📖 💝👍

Додатково: Фото